Lykketrold

Lykketroldene (Gjøl-trolden) blev skabt i 1930'erne af Thomas Dam inspireret af hans eget spejlbillede og af befolkningen i havnebyen Gjøl. De frække og strithårede trolde blev hurtigt enormt populære og er blevet et symbol på held og lykke. Figurene er verdenskendte og Dams historie har bl.a. inspireret til Dreamworks Hollywood-film Trolls. Lykketrold er blevet genskabt af BySommer - tro mod den originale Gjøl-trold. Figuren er gået fra at være et stykke legetøj til et designikon. Thomas Dam døde af kræft i 1989 og projektet støtter i dag Kræftens Bekæmpelse for at ære Thomas Dam.  

Der er 4 produkter.

Viser 1-4 af 4 element(er)

Lykketrold Sand med naturhår 9 cm.

Lykketrold med sandfarvet krop og lyst hår H9 cm. Er udført i specialkeramik med ægte fåreskind som hår. Håret kan derfor afvige lidt fra billedet. Gjøl-trolden også kendt som Lykketrolden er skabt af Thomas Dam der opnåede verdensberømmelse i 60'erne for sine værker med hans specielle humor.

Pris 199,95 kr.

Lykketrold - H. C. Andersen, lille

H. C. Andersen trolden er en del af Fundraiser serien. Designet af René Nielsen, Grafisk designer med IdeFA Gruppen som sponsor. H. C. Andersen trolden bringer det eventyrlige i spil og er en oplagt gaveidé til barnedåb.

Gjøl-trolden også kendt som Lykketrolden er skabt af Thomas Dam der opnåede verdensberømmelse i 60'erne for sine værker med hans specielle humor. Figuren måler H11 cm.

Pris 269,95 kr.
4