Kay Bojesen

Kay Bojesens univers er kendt og elsket i både ind- og udland. Oprindeligt er Kay Bojesen uddannet sølvsmed hos Georg Jensen, men er nok mest kendt for sine legende livsglade træfigurer, med sjæl, humor og glimt i øjet. Kay Bojesen startede i 1920'erne og har mere end 2000 stykker kunsthåndværk på samvittigheden. Figurene bruges i dag som udsmykning i boligen og som gaver til særlige anledninger.  

Der er 51 produkter.

Viser 1-24 af 51 element(er)

Kay Bojesen Garder, Officer med sabel

Kay Bojesen lod sig inspirere af de kongelige livgarderes uniformer, med de karakteristiske sorte bjørneskindshuer, blå bukser og rød/hvide jakker, da han i 1942 lancerede de små garder figurer. 2 år tidligere i 1940, i anledningen af Kong Christian den X's 70 års fødselsdag, skabte Kay Bojesen første gang soldaterne, som en hyldest til den danske konge. Dengang stod de vagt som en meter høje soldater uden for Kay Bojesens butik i bredgade. Officeren bærer en sølvfarvet sabel og er relanceret i 2021. Malet i FSC-certificeret bøg. Måler H22 cm. 

Pris 699,95 kr.

Kay Bojesen Kanin, Blå

Kaninen blev designet i 1957 som blev et af Kay Bojesens sidste trædyr inden hans død i 1958. Den Blå Kanin har støvet lyseblå mave og poter, og en mat midnatsblå farve på resten af figuren. Den fine blå kanin er udført i FSC-certificeret bøg og kan bevæge både arme og ben og har med sine strittende øre et nysgerrigt og vågent udtryk. Den blå kanin får følgeskab af en Rød Kanin med gul mave og poter, malet i originale glansfulde kraftige farver. Måler H16 cm. 

Blå Kanin i matte midnatsblå toner. 

Pris 599,95 kr.

Kay Bojesen Kanin, Rød

Kaninen blev designet i 1957 som blev et af Kay Bojesens sidste trædyr inden hans død i 1958. Den Røde Kanin med gul mave og poter er kendt blandt samlere som den originale malede kanin i glansfulde kraftige farver. Den fine røde kanin er udført i FSC-certificeret bøg og kan bevæge både arme og ben og har med sine strittende øre et nysgerrigt og vågent udtryk. Den røde kanin får følgeskab af en Blå Kanin i matte midnatsblå toner. Måler H:16 cm. 

Pris 599,95 kr.

Kay Bojesen Abe Mini, Mørkbejset Eg

H10 cm. Elegant og grafisk miniabe. Den karismatiske abe blev oprindeligt designet i 1951 og er Kay Bojesens mest velkendte træfigur - som han oprindeligt skabte for at give sine børn en finurlig knage til jakken. Fremstillet af mørkbejset egetræ. 


Et designikon og symbol på dansk design når det er bedst. En klassiker til en ganske særlig person eller anledning.  

Pris 549,95 kr.

Kay Bojesen Politimand

Rank Politibetjent i klassisk sort uniform. Politimanden er inspireret af de andre figurer i uniform, som garderen og postbuddet. Disse uniformerede figurer har vundet danskernes hjerter og passer elegant ind som indretningselement i de fleste danske hjem. Den sorte uniform er klassisk elegant og tidsløs. En perfekt gave til designelskeren. Udført i malet bøgetræ. H18,5 cm. 

Pris 699,95 kr.

Kay Bojesen Turtelduer 2 stk. Sort

Sæt af 2 figurer H8,8 cm. Turtelduerne blev introduceret i 2014 i eg, og kom i 2018 med nyt udseende i mat og blankt sortbemalet bøgetræ. Parret bliver ofte anvendt til bryllupper og som markering af kærligheden. Med disse nye sortmalede fugle, kan turtelduerne også passe ind i en stram grafisk indretning holdt i få farver. Passer elegant sammen med sangfuglen Ravn der er holdt i samme sorte bemaling med mat og blank overflade (Sangfugl Ravn sælges separat). 

Pris 649,95 kr.

Kay Bojesen Pandabjørn WWF lille, sort/hvid

I 1952 skabte Kay Bojesen bjørnen Ursula, inspireret af en lille bjørneunge fra Zoologisk have. Nu mere end 65 år senere, har Zoologisk Have igen været inspirationskilde for en tilføjelse til Kay Bojesens univers, nemlig med Pandabjørnene der kom til haven i april 2019. Den lille træfigur bringer smilet frem og er med sit milde udtryk velegnet til alle aldre. Fremstillet i bemalet bøgetræ.

Måler H15 cm. opretstående. 

Kay Bojesen har valgt at donere en del af sit overskud til WWF Verdensnaturfonden. Pengene går til truede dyrearter. Når du køber denne søde pandabjørn, er du derfor med til at støtte pandaerne i naturen. 

Pris 699,95 kr.

Kay Bojesen Elefant mini, Egetræ

Ny størrelse lanceret efterår 2019. Måler H9,5 cm. Elefanten kommer til familien i 1953. Skabt i eg - stor og tyk med bevægelig snabel og ben. Original udgaven findes også i en sjælden grå udgave med lyserøde ører. 

Med sine bløde linier, er elefanten ikke kun rar at holde om, men er også et bevis på, at det lige præcis var dét, der var Kay Bojesens særlige tallent. En gaveidé til alle anledninger, der fortjener en særlig markering. 

Pris 699,95 kr.

Kay Bojesen Skilderhus

Flot skilderhus i malet bøg/MDF. Passer elegant til Kay Bojesens garder figurer (medfølger ikke). Huset måler 36 cm og er nedskaleret efter originale tegninger af Forsvarets skilderhuse. Den Kongelige Livgarde har stået vagt ved de danske slotte siden 1658, hvor Kay Bojesen tegnede de klassiske gardere i 1942. Nu kan du give din garder husly med det smukt udførte skilderhus, der er malet i de traditionelle røde og hvide-farver og dekoreret med det kongelige monogram i guld. Designet 2019. 

Pris 699,95 kr.

Kay Bojesen Sangfugl Georg, Malet bøgetræ

H16 cm. Georg er opkaldt efter Georg Jensen hvor Kay Bojesen blev udlært som sølvsmed i 1910. Georg er mørkegrøn med næb og ben beklædt med bladsølv. Den skønne grønne nuance og de fine detaljer i sølv er inspireret af gamle sølvsmykker fra denne tid og passer perfekt sammen med de andre sangfugle fra Kay Bojesen. Sangfuglen er designet i 1950'erne. Georg lanceres i foråret 2019. 

Pris 699,95 kr.

Kay Bojesen Limousine lille, Malet bøg 16 cm.

Smart limousine i bemalet bøgetræ. Kay Bojesen var forud for sin tid, da han begyndte at producere moderne og tidløse legetøjsbiler i 1930’erne og 1940’erne. Den smukke limousine har han designet i samarbejde med Ole Wanscher, og den kan ligesom de elegante, strømlinede biler fra denne tid fjerne taget. Løft taget af, og omdan legetøjsbilen til en fræk cabriolet eller en eksklusiv limousine. Designet i 1939. Lanceres forår 2019.

Pris 499,95 kr.

Kay Bojesen Automobil Sedan, Rød/Sort 13 cm.

H4 x L4636 cm. Kay Bojesen var stor bilfan og står bag denne originale Sedan. Bilen har flotte, aerodynamiske linjer og er en rigtig lille superheltebil, der glæder alle barnlige sjæle, på hjemmekontoret eller på hylden derhjemme. Bilen er lavet af malet bøg, og forruden er af plexiglas.

Automobil Sedan, blev tegnet og lavet af Kay Bojesen første gang i 1937. Lanceret i Sep. 2017.

Pris 449,95 kr.

Kay Bojesen Postmand Einer

Postmand Einar blev tegnet i 1940, erne. Postmand Einar blev produceret i forbindelse med Københavns 800-års jubilæum, og figuren er udformet i malet bøgetræ med autentiske detaljer som postkasketten og ikke mindst posttasken med et lille ”brev” indeni. Et kært minde fra en anden tid i lille Danmark. Malet bøgetræ. H18,5 cm. 

Pris 699,95 kr.

Kay Bojesen Abe Mini, Teak og Limbatræ

H10 cm. Ny størrelse i familien. Den karismatiske abe blev designet i 1951 og er Kay Bojesens mest velkendte træfigur - som han oprindeligt skabte for at give sine børn en finurlig knage til jakken. Fremstillet af limbatræ og plantage teaktræ.

Et designikon og symbol på dansk design når det er bedst. En klassiker til en ganske særlig person eller anledning.  

Pris 549,95 kr.

Kay Bojesen Garder, Fanebærer m. tekstilflag

Malet bøgetræ. H22 cm.

I anledningen af Kong Christian X's 70 år, designer Kay Bojesen sin egen livgarder på over 1 meter, som hyldest til kongen. I 1942 bliver gardere sat i produktion - en officer med sabel samt tre gardere, med hhv. en tromme, et flag og et gevær. Garderne findes i flere udgaver og er i dag en kær gæst på fødselsdagsbordet. Skilderhus i pap medfølger.

Et dansk designikon.


Pris 699,95 kr.

Kay Bojesen Nissehue, mini

Malet bøgetræ. Måler 3 x Ø2,5 cm. Lanceret efterår 2018.

Kay Bojesens elskede træfigurer er en fortrukket gaveidé til særlige lejligheder. Nu, mere end nogensinde, kan de være med til at fejre julens højtid med nissehuer i samme form som på Kay Bojesens Julemand. Passer med sin rem på hovedet af mini abe og turtelduerne. (Figur medfølger ikke).

Pris 129,95 kr.

Kay Bojesen Måge uro, stor

Måler 42,4 x 7,8 x 36,4 cm. Mågen er fremstillet af malet bøgetræ og er ophængt i en specialfremstillet fjeder, der sikrer en rolig, vuggende bevægelse. Blev oprindeligt udstillet i 1954. Findes i 3 størrelser, hvoraf mellem størrelsen er den originale. Velegnet til børneværelset, i sommerhuset og til folk med kærlighed til det maritime.

Pris 999,95 kr.

Kay Bojesen Abe lille, Eg og Ahorntræ

H20 cm. Den karismatiske abe blev designet i 1951 og er Kay Bojesens mest velkendte træfigur - som han oprindeligt skabte for at give sine børn en finurlig knage til jakken. Fremstillet af ubehandlet egetræ og ahorntræ. Lanceret Sep. 2017 (ny træsort)

Et designikon og symbol på dansk design når det er bedst. En klassiker til en ganske særlig person eller anledning.  

Pris 899,95 kr.

Kay Bojesen Abe lille, Eg og Røget eg

H20 cm. Den karismatiske abe blev designet i 1951 og er Kay Bojesens mest velkendte træfigur - som han oprindeligt skabte for at give sine børn en finurlig knage til jakken. Fremstillet af ubehandlet egetræ og røget egetræ. Lanceret Sep. 2017 (ny træsort)

Et designikon og symbol på dansk design når det er bedst. En klassiker til en ganske særlig person eller anledning.  

Pris 899,95 kr.

Kay Bojesen Nissemor

I 1948 tegnede Kay Bojesen sin populære julemand, men den lille nisse savnede sin kone, Nissemor. Nu er de to blevet genforenetog de danner et smukt par sammen. Måler 20 cm og er fremstillet af malet bøgetræ. Leveres med grydeske. Lanceret Sep. 2017.

En favorit, der vækker gensynsglæde, når julepynt findes frem år efter år.
Pris 649,95 kr.
4